Een samenwerking tussen bedrijven die interessant is om te volgen is die tussen Smappee en CHC installatietechniek. Vooral interessant vanwege de innovatieve oplossingen voor de markt. Eén samenwerking ook die, vooral bij CHC, achter de schermen veel aandacht heeft gekregen. Het proces om te komen tot een “certified partner” was leuk en leerzaam tegelijk maar vooral ook intensief. CHC timmert aan de weg en is een specialist in de installatietechniek met een focus op toepassen van hernieuwde energie solutions. Smappee is een toonaangevende organisatie waar het gaat om energiemanagement die het begrip “slimme laadpaal” naar een ander niveau brengt. Deze twee dynamische bedrijven hebben hun krachten gebundeld om energie-efficiënte laad oplossingen te bieden aan zowel particuliere als zakelijke klanten.

CHC installatietechniek is een nieuwe organisatie gebouwd op meer dan 30 jaar actieve ervaring in de installatietechniek. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektro technische installaties voor de zakelijke en particuliere markt. Het bedrijf heeft een solide reputatie opgebouwd door haar klanten hoogwaardige producten te leveren en uitstekende service te bieden.

Smappee daarentegen is een internationale speler die juist de Nederlandse markt wil laten kennismaken met haar hoogwaardige producten en dienstverlening via een netwerk van partners. Ze begrijpen goed dat de dienstverlening alleen zo goed is als de partners die de klanten bedienen. Smappee is een jong en innovatief bedrijf dat zich richt op energiemonitoring en -beheer. Ze hebben een revolutionair product ontwikkeld, de Smappee Infinity, die het energieverbruik van een gebouw in kaart brengt en analyseert. Met behulp van geavanceerde algoritmes kan het systeem in real-time het energieverbruik van individuele apparaten en het totale verbruik meten. Dit stelt gebruikers in staat om hun energieverbruik te optimaliseren en kosten te besparen. Je hebt het letterlijk in eigen hand.De samenwerking tussen CHC installatietechniek en Smappee heeft geleid tot een welkome combinatie van expertise op het gebied van installatietechniek en energiemonitoring. Door de Smappee Infinity vroegtijdig te integreren in de systemen van CHC installatietechniek, kunnen klanten nu niet alleen genieten van hoogwaardige installaties, maar ook hun energieverbruik optimaliseren. Uiteraard kan dit ook in bestaande installaties worden ingebracht

Een van de belangrijkste voordelen van deze samenwerking is het inzicht dat klanten krijgen in hun energieverbruik. Met behulp van de Smappee Infinity kunnen ze precies zien welke apparaten de meeste energie verbruiken en waar mogelijkheden zijn om energie te besparen. Dit kan variëren van het vervangen van oude, energieverslindende apparaten tot het aanpassen van de instellingen van bestaande systemen of het bepalen hoe je jouw elektrische auto wenst op te laden.

Op het gebied van EV laden i.c.m. zonnepanelen is Smappee een absolute voorloper. De EV laders van Smappee zorgen ervoor dat je zelf kunt instellen hoeveel (waar moet je naar toe) en met welke energie (grid of solar) jouw elektrische auto wordt geladen. Het verbruik van andere appaarten kan worden meegewogen om te bepalen of het laden van jouw EV even moet wachten of juist voorrang moet krijgen op die van een collega. De mogelijkheden om hierin echt zelf te sturen zijn binnen handbereik. Inmiddels zijn er meer dan 2000 slimme Smappee laders geplaats in Nederland. Onlangs is door CHC de eerste EV ONE in Nederland geplaatst en afgaande op de 20.000 EV laders die er van Smappee jaarlijks in België worden geplaats, was dit de eerste van nog velen.

Kortom, de samenwerking tussen CHC installatietechniek en Smappee is een perfect voorbeeld van hoe twee bedrijven met complementaire expertise en focus kunnen samenwerken om innovatieve oplossingen te bieden aan klanten. Door energiemonitoring en -beheer te integreren in de systemen van CHC installatietechniek, kunnen klanten niet alleen genieten van hoogwaardige installaties, maar ook hun energieverbruik of het servicen van hun installaties optimaliseren. Dit resulteert in kostenbesparingen en een duurzamere toekomst. Wil je meer weten? Maak hier een afspraak!\

× Kunnen wij je helpen?